Massage

Arbetsmetoder. Jag arbetar med kroppens mjukdelsvävnader. Det vill säga muskler, hud och bindväv. Arbetsmetoderna varierar från lättare beröring avslappningssyfte till tuffare tekniker och direkt behandling av t.ex. muskulära skador eller smärttillstånd. Det viktigaste är att alltid anpassa tryck, tempo och greppvariation utifrån ditt behov, smärttröskel och eventuella problem. En massage ska upplevas behaglig, oavsett om den är lätt eller tuff.

Svensk klassisk massage. Svensk klassisk massage har många goda effekter på stela och trötta muskler så som att påskynda läkning och återhämtnings-processer, begränsa ärrbildning och bindvävstillväxt i muskulära skador, ge en ökad muskulär avslappning och elasticitet samt ha en lugnande effekt på nervsystemet. Dessutom gör massagen så att en muskel som blivit uttröttad av arbete återhämtar sig fortare än om den bara får vila, samt motverkar och minskar bindväv som alltid bildas i orörliga och skadade muskler. Den klassiska svenska massagen är allmänt smärtlindrande, lugnande och antas höja prestations och koncentrationsnivåerna. I vissa fall räcker det med en behandling och ibland kan det behövas ett par behandlingar innan man känner sig bra. Detta är olika från person till person, beroende på hur länge du har haft "smärtan" eller vad den beror på. Många går på massage regelbundet för att underhålla kroppen och på så sätt undvika eller minska smärtan. Massage rekomenderas 1-2ggr/mån för välbefinnandet.

Avslappnande massage
. Löser upp muskelspänningar och ökar syresättningen i kroppen utan att gå på djupet. All behandling är individuella utifrån kundens behov. Vid första massagetillfället går vi igenom vart ditt problemområde sitter eller var du upplever värk/smärta. Sedan utförs den behandling som passar för att lindra eller få bort smärtan eller ”problemet”. Du behöver inte ha några problem eller ha ont någonstans för att komma på massage. Under behandlingen får du lyssna till lugn skön musik, du bestämmer om du vill vara helt tyst eller ha en konversation. Efter behandlingen får du vatten, nötter och/eller frukt , då jag gärna ser att du sitter kvar en stund i vårt väntrum för att känna efter så du mår bra och inte blir yr.

  Behandlande massage
. Behandlar muskelspänningar, muskelförkortningar och muskelknutar. Massagen fungerar både i akut och i förebyggande syfte

Du bör avstå från massage vid: • Feber/infektioner
• Färska frakturer
• Diskbråck
• Akut trauma mot kotpelare
• Elakartad tumör
• Reumatiska sjukdomar som påverkar halsryggraden
• Sjukdomstillstånd i vertebralarär
• Uttalad benskörhet   Men om man har rådfrågat en legitimerad läkare så kan man få massage bla. vid: • Hjärt och kärlsjukdomar
• Kärlproblem som åderbrock, proppar, åderförkalkning och inflammation i kärl
• Graviditet (man ska inte bli masserad dom första 3 månaderna)
• Akut trauma mot kroppens mjukdelar
• Cortisonbehandling
• Medicinering med propplösande och blodförtunnande medel

Vad är massage bra för? Massage är bra för mycket. Men den primära effekten är att lösa upp spänningar i musklerna. Om Du har mycket spänningar i kroppen och inte gör något åt det, får Du lätt besvär och smärtor i rörelseapparaten. Musklerna blir helt enkelt stela. För att inte tala om spänningshuvudvärk och sömnsvårigheter som kan uppstå. Med massage blir musklerna mjuka, smidiga och mer elastiska. Rörelseförmågan blir många gånger mycket bättre! 
 Massage ger ökad blodcirkulation därför att fler kapillärer vidgas. Då ökar också musklernas näringsupptag eftersom blodet lättare flyter på. Blodet ska ju hjälpa till att transportera näring till alla kroppens organ. Det ska också hjälpa till med att transportera bort slaggprodukter som kroppen behöver göra sig av med. (Det är därför som Du ofta blir kissnödig efter en behandling). 
     Massage ökar även lymfcirkulationen. Lymfkärlssystemet huvuduppgift är att transportera bort vävnadsvätska ifrån cellens omgivning, som inte har hunnit tränga tillbaka till blodet efter näringsutbytet. Massage sänker temporärt blodtrycket. Men vet Du med Dig att Du har högt blodtryck ska Du gå till läkaren. Det är inte bra att gå omkring med högt blodtryck, eftersom det då finns högre risk att få blodproppar och hjärnblödning osv. Det finns mediciner som kan hjälpa Dig med att få ned blodtrycket. Hör med Din doktor. Passa då också på att fråga om doktorn anser det ok med att Du får massagebehandling. Stresshormonerna minskar (adrenalin och noradrenalin produceras av binjurarna) Medan stresshormonerna minskar så finns det andra hormoner i kroppen som ökar sin utsöndring. Då tänker jag först och främst på endorfiner, som även kallas för "kroppens eget morfin" Med mycket endorfiner i kroppen känns smärtan mindre. Jag tänker även på "lugn & ro hormonet", oxytocin. Detta hormon gör att Du lättare känner Dig lugn, avspänd och mindre orolig.

Välkommen

Välkommen till www.carinssjukgymnastik.se.

##FACEBOOK-LIKE#

 

0735373369